Vieno ingrediento ledai

Taip, lygiai vieno. Ne, ledų gaminimo mašinos nereikia. Vienok, reikia virtuvinio kombaino, kuriuo galima sutrinti ledus  – rankiniu trintuvu iš bėdos irgi galima, bet tai jau bus tikrai imlu laikui ir kantrybei. Ir paros ar dviejų laiko, bet realaus darbo bus kokioms 20-30 minučių. Ai, ir dar nepasakiau, kas tas stebuklingasis ingredientas? Ogi bananai.

foto_temp99

Vieno ingrediento ledai iš bananų

Imam bananus, na, taip standartiškai – vienas bananas lygu viena porcija. Prasidėti mažiau nei su pora nelabai verta, gi vis tiek galėsit pasidėt atgal į šaldiklį, jei nesuvalgysit. O bananus nusilupam ir supjaustom apie 1cm storio griežinėliais. Dedam į kokį šaldymui pritaikytą indelį ir kišam į šaldiklį bent kelioms valandoms.

Sušalusius griežinėlius kraunam į virtuvinį kombainą su parengtais peiliukais ir trinam. Pradžioj jie ten šokinės, gumuluosis ir kitaip priešinsins. Trinam toliau, nepasiduodam. Kažkuriuo momentu matomų gumuliukų nebebus, bet masė dar atrodys tokia tiesiog kaip trintas bananas, gal ir spalva ne itin šviesi. Trinam dar toliau, ir kažkuriuo momentu viskas pradės atrodyti kaip tikri ledai – purūs ir šviesūs. Va ir viskas, pavyko.

Šitoj vietoj galimas pasirinkimas – jei ir šiaip mėgstate ledus, kai jie būna pastovėję kambaryje ir aptirpę, realiai galima valgyti iškart. O jei norisi, kad būtų kuo labiau kaip tikri, sutrintus juos dedam atgal į šaldiklį vėl bent kelioms valandoms, kad sustingtų iš naujo. Trečias variantas – prieš užšaldant, įmaišyti kažkokių priedų. Mūsų išbandyti kol kas gryni, su šokolado trupinėliais (abeji matomi nuotraukoje), o jau pagaminti, bet dar neparagauti – su trintomis šilauogėmis ir su žaliosios arbatos milteliais matcha. Dar ketinu pabandyti su kepintomis sezamo sėklomis, su granatų sirupu, su vanilės ekstraktu, su žemės riešutų sviestu… Žodžiu, jūs mane supratot, variantų daug, tik ragaut ir ragaut🙂 Skanaus!

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo saldžiau, tuo geriau ir priskirtas tokioms žymoms: , , , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s