Marinuotos alyvuogės Nr.3

Dėmesio dėmesio, šiame įraše pasidalinsiu savo mylimiausiu receptu – ir mylimiausiu ne tik alyvuogėms marinuoti, o apskritai. Bet kaip kad kartais būna su tom pirmom meilėm, labai seniai jo negaminau, o tuo tarpu vis testuoju kitus😀

Gerai jau, daug neblevyzgojant, čia noriu ne tik užsirašyti naujausią alyvuogių marinatą, bet ir pasidaryti tokią kaip ir apžvalgėlę, ką darydavau anksčiau, nes kažkaip taip ėmė ir nutiko, kad paties pirmojo ir pagrindinio recepto niekur taip ir neužrašiau. Gaila buvo, tikriausiai. Ot.

IMG_5966a

Marinuotos alyvuogės trimis būdais

1. Chrestomatinis, archetipinis ir visaip kitaip atsineštas iš jaunystės gelmių. Paprastas iki negalėjimo: atsidarom stiklainuką alyvuogių (žalių; juodos užmarinuotos kol kas nei vienos 100% nepatiko; kai patiks – pranešiu), nupilam skystį, alyvuoges išberiam kur nors patogiai. Alyvuogės iš skardinės irgi tiks, bet tada vis tiek susiraskit tokio pat dydžio stiklainuką marinavimui. Jo dugne reikia įtupdyti bent dvi sutraiškytas skilteles česnako ir bent pusę šaukštelio provanso žolelių. Geriau šiaip jau šaukštelį. Česnako dėti mažiau negalima; jei jo netoleruojate – šis receptas tiesiog ne jums, kad ir kaip gaila bebūtų. Kraustom alyvuoges į stiklainuką ir iki viršaus užpilam alyvuogių aliejum, geriau geru, nes ir po to jo lauk nepilsit, o dažysit duoną ir džiaugsitės, kaip čia gerai gavosi. Užsuktą stiklainuką statom į šaldytuvą bent dviems paroms,dar geriau savaitei, ir kartais jį reikia apversti, kas parą ar dvi. Valgyti su itališka duona (būtinai ją padažant į aliejų, būtinai), švelniu sūriu (labai tinka pik-nikai kažkodėl), o jei dar su mėgstamu sausu raudonu – foodgasm.

2. Citrininės alyvuogės, marinuotos greituoju būdu: receptas čia.

3. Naujausias, nusižiūrėtas nuo prieskonių mišinio sudėties. Kaip ir pirmame, pasiruošiam stiklainuką ir nuvarvintas alyvuoges šalia, dugne sudedam prieskonius, ant viršaus alyvuoges, iki viršaus aliejaus, sukratom, laikom šaldytuve. Tik prieskoniai kitokie: lygiomis dalimis, po pusę arbatinio šaukštelio: raudonėlis, malta paprika, rozmarinas, maltos kalendros sėklos, maltas žagrenis (sumac), krapai, petražolės. Spėju, egzotiškiausiai skamba žagrenis, o jo dar ne visur ir rast galima – tai jei jau ką, keiskit tarkuota citrinos žievele, turėtų būti panašiai.

Viskas, skanaus; kai pasidarysit – pakvieskit paragaut😉

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje atsargos, pavakarojimams, šventės ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s