Chimichurri

Šiandien papasakosiu apie gabalą mėsos. Dailus, minkštas gabalas buvo, jautienos išpjova vadinosi. Su tokiu gabalu mėsos nereikia daryti jokių nesąmonių, o tik parinkti kokį marinatą, galima ir įdomesnį, jei nusiteikę iššūkiams, plius pasigaminti kokį vieną garnyrą, ir viską sukirsti kur įsitaisius netoli vėsaus vandens telkinio karštą vasaros dieną.

foto_temp96

Jautienos kepsniai čimičiuri marinate

Iš pavadinimo turbūt aišku, kad iššūkiams buvom eilinį kartą nusiteikę. Čimičiuri, kaip ir piri-piri ar pesto, pas mus būna pagaminamas geras stiklainėlis iškart, ir paskui vartojamas kokį mėnesį įvairiomis progomis. Ir nebūtinai prie mėsos, puikiai galima pasigardinti kokias daržoves ar keptą kiaušinį; labai gerai yra aptepti kepamus sumuštinius, tik nepadauginti, nes šitas reikalas neprastai degina.

Padažas/marinatas daromas iš čili pipiriuko, poros skiltelių česnako, geros saujos kalendros ir tiek pat petražolės – viską reikia kuo smulkiau sukapoti, o dar geriau, sublendinti trintuve su aliejumi (aliejaus reikia iki maždaug kefyro konsistencijos).

Kepsniams mėsą supjaustom norimu storiu ir užmarinuojam, geriau iš vakaro. Kitą deną kepam ant grotelių po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės ar pagal savo pomėgį, o tiekiam su greta pakeptais grybais ir jei norisi – marinatui nepanaudotu padažu.

Grybus geriausia naudoti pievagrybius, čia jų švelnus skonis pats tas. Juos pjaunam per pusę ir gerai apvoliojam marinate iš poros šaukštų aliejaus, skiltelės česnako, gero žiupsnio džiovintų čiobrelių ir krapų, šiek tiek druskos ir maltų juodų pipirų bei pusės citrinos sulčių. Sumaunam po 4-5 grybų puseles ant vandenyje išmirkytų bambukinių iešmelių ir kepam iškart po ar šalia kepsnių, po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kepsnys, kuo aštriau, tuo geriau, į lauką ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s