Stir fry Nr.84

Šitas yra apie šitake grybus. Nes jie čia duoda daugiausia skonio, o atitinkamai diktuoja ir mažiau saldžiarūgščio skonio, o daugiau sodrumo, aka umami.

Dar jis yra truputį apie čili pipirus. Pastaruosius šviežius naudoju gana retai, o po vakar turbūt naudosiu ir dar rečiau, nes praėjus pusvalandžiui po gaminimo ėjau miegot, norėjau išsiimti linzes ir to labai labai pasigailėjau. Nepadėjo nei akies skalavimas vandeniu anei pienu (jep, neviltis buvo juoda), tiesiog verkiau, kol išverkiau, tada dar 3-5 kartus nusiploviau rankas muilu ir vis tiek vos prisilietus antros akies supratau, kad nieko nebus. Teko prašyti vyro kišti pirštus man prie akies, naujas santuokos etapas praktiškai.

Jei atitrūkstant nuo tragiškosios pasakojimo dalies, tai čia dar ir apie tai, kad sode nuo gegužės neprižiūrėta kalendra išvešėjo iki pusmetrinių krūmų, dėl to į šitą stir fry jos dėjau daugiau nei įprastai, o to rezultatas buvo itin kvapnus ir sodrus skonis. Dar ir šiandien iš darbo gal tris kartus rašiau vyrui, kad turbūt jis sau didesnę pusę pasiliko, nes nu labai mažai atrodė, kai taip skanu.

O ir nuotraukos jokios dėl to nėra, vakar vakare buvo reikalų su ėjimu miegot ir degančiom akim, o šiandien per skaniai kvepėjo, pamiršau🙂 Gerai, nebeerzinsiu:

Aštri kvapni vištiena su daržovėmis ir šitake grybais

Vištieną supjaustom kąsneliais ir sumaišom su šaukštu krakmolo, šaukštu sojos ir šaukštu austrių padažo.

Supjaustom šiaudeliais daržoves: morką, cukiniją (labiau tiktų pekino kopūstą, bet turėjau tik cukiniją ir ją dar nulupau), šitake grybus (bandykit ir su pievagrybiais iš bėdos, valgoma tikrai bus), čili pipirą (be sėklų).

Įkaitinam keptuvėje aliejų, apkepinam ten sutraiškytą česnako skiltelę ir maltą arba tarkuotą imbierą.

Vištieną išgriebam iš marinato, apkepinam iki dailaus geltonumo. Beriam tailandietiško kario, išmaišom. Pilam porą šaukštų šerio, vėl išmaišom, dedam daržoves ir kepam, kol suminkštės (cukinijos atveju geriau leisti pasitroškinti kokias 5 minutes, vis pamaišant; jei naudosit kopūstą, užtruksit trumpiau).

Kol kepa, likusį marinatą papildom šaukštu sojos, šaukštu žuvies padažo, šaukštu žalių citrinų sulčių.

Susismulkinam žalumynus: laiškinį česnaką, kalendrą.

Į suminkštėjusias daržoves pilam marinatą, dedam žalumynus, gerai pamaišom, pakepam dar pusę minutės ir nukeliam nuo ugnies. Valgom su ryžiais ar azijietiškais makaronais.

——————–

Naudota (2 porcijoms):

– 200g vištienos vidinės filė

– 150g šitake grybų

– viena vidutinė morka

– pusė vidutinės cukinijos

– vienas čili pipiras (kitą sykį keisiu džiovintais čili dribsniais)

– stambi skiltelė česnako

– pusė šaukštelio malto imbiero

– šaukštelis tailandietiško kario

– 2 šaukštai sojos padažo

– šaukštas austrių padažo

– šaukštas žuvies padažo

– šaukštas žaliųjų citrinų sulčių

– šaukštas krakmolo

– du šaukštai sauso šerio (jei turit ryžių vyno, dar geriau)

– gera sauja laiškinio česnako ir kalendros

– ryžių aliejaus kepimui

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo aštriau, tuo geriau, labai greitas maistas, link Azijos, į darbą ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s