Stir fry Nr.83

Pas mus šiaip jau labai mažai patiekalų gaminami pagal tą patį receptą du ar daugiau kartų iš eilės. Tarp honorable mentions būtų tokios salotos, kaip pupelių su tunu, kepintų morkų su ožkos sūriu ar pomidorų su ančiuviais; klasika – kelių rūšių blynai; na, ir pora makaronų variacijų, jautienos carpaccio ir, tarkim, dar pora receptų, kurie šiuo metu neateina į galvą. Tuo tarpu stir fry būtų priešingame patiekalų pasikartojimo skalės gale – t.y. tarp tų, kuriuos kievieną kartą darau vis kitaip, iš dalies priklausomai nuo to, ko yra šaldiklyje, iš kitos dalies – dėl to, kad kitą kartą nebepamenu, ką ir kaip tiksliai dariau prieš tai. Ir jei gerai pamenu, net blogą pradėjau rašyt būtent dėl jų, kad galėčiau grįžti pasiskaityti.

Tuo pačiu kartais darosi sudėtinga duoti kiekvienam stir-fry unikalų negriozdišką pavadinimą, tai iš to šįkart toks atsitiktinis numeris (How I met your mother žiūrėtojai supras🙂 ). Ši variacija rekomenduojama, jei turite namie pekino kopūstą ir šviesios mėsos – vištienos, kalakutienos; pas mus buvo užsilikę koldūnų įdaro iš kiaulienos su imbierais, kalendra ir čili, kurie čia pritiko tiek gerai, kad kitą kartą gal net daryčiau specialiai šitam reikalui.

foto_temp86

Azijietiški makaronai su pekino kopūstu ir kiauliena

Azijietiškus makaronus užpilam verdančiu vandeniu, pasūdom ir paliekam pastovėti, kol suminkštės. Įkaitintoje keptuvėje pakepinam porą šaukštų sezamo sėklų. Susipjaustom kelis pekino kopūsto lapus siaurais (~1cm pločio) gabalėliais. Sėklas beriam lauk, pilam porą šaukštų ryžių aliejaus, metam mėsą, pakepinam, kol kiek paskrunda, tuomet sudedam naudojamas daržoves – aš naudojau pusę pakelio šaldyto azijietiško mišinio (atitirpinto) plius jau minėtą kopūstą. Indelyje pasiruošiam padažą iš dviejų šaukštų sojos, dviejų šakštų sezamų aliejaus, šaukšto hoisin, šaukšto žuvies padažo, šaukštelio žaliųjų citrinų sulčių, sutraiškytos skiltelės česnako, gero žiupsnio malto imbieros ir poros smulkiai sukapotų šakelių šviežios kalendros. Padažą pilam į keptuvę, išmaišom, sumetam nukoštus makaronus, dar permaišom ir paliekam 3-4 minutėms pasitroškinti. Prieš tiekiant įmaišom sezamo sėklas.

————–

Naudota (dviems porcijoms):

– 100g azijietiškų kiaušininių makaronų (egg noodles)

– 120g šaldyto azijietiško daržovių mišinio (thai wok)

– 150g mėsos: šiuo atveju kiaulienos kukulių su prieskoniais, bet gerai tiktų ir vištiena, kalakutiena irba kiauliena, pjaustyta juostelėmis

– pora šaukštų sezamo sėklų

– ryžių aliejaus kepimui

Padažui:

– du šaukštai sojos padažo

– du šaukštai sezamų aliejaus

– šaukštas hoisin padažo

– šaukštas žuvies padažo

– šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių

– skiltelė česnako

– geras žiupsnis malto imbiero

– pora šakelių šviežios kalendros

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo aštriau, tuo geriau, link Azijos ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s