Persikų sangrija

Kad ir nebaisiai karšta šita vasara (jau kyla įtarimas, kad metų laikai šįmet tiesiog persislinko, nes gegužę ramiai deginausi, o dabar va :P), bet jei atostogos ar kokia šventė – sangrija vis tiek vienas tų lengvų gaivių gėrimų, tinkamų ramiai gurkšnoti kokį pusdienį. Be to, ją smagu darytis kaskart vis kito skonio; pernai labiau buvom užsikabinę už arbūzinių, o pirmoji šįmet – persikinė, kuriai gaivos ir įdomaus prieskonio suteikia keli baziliko lapeliai.

 

Persikų-bazilikų sangrija

Persikus perpjaunam pusau, išlupam kauliukus, supjaustom nedideliais kubeliais. Juos ir baziliko lapelius metam į dubenį ar ąsotį (jei šis pakankamai platus), imam kokį grūstuvėlį (jei neturite kokteilinio, tiks ir bulvių) ir patrinam vaisius – ne iki košės, tegu lieka keli ir sveiki, bet kad išsiskirtų sultys. Persikus sudedam į ąsotį, iš kurio jau pilstysim sangriją, beriam ledukus, pilam šerį, pusiau saldų baltą vyną, gazuotą vandenį ir gerai gerai išmaišom. Tokia sangrija nebus itin saldi, bet man tokia ir patinka labiau, nes geriau gaivina; o jei ką, visada galima įpilti cukraus ar naudoti saldesnį vyną.

————————

Naudota (išeina 1,5l):

– 3 persikai

– 5 baziliko lapeliai

– 80ml sauso šerio

– 0,5 butelio pusiau saldaus balto vyno (taip pat tinka saldus ar muskatinis)

– 1l gazuoto stalo vandens

– daug ledukų

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje coctail hour, pavakarojimams ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s