Rhubarbarita time

Birželis yra vienareikšmiškai mano mėgstamiausias mėnuo. Ir ne tik dėl to, kad pasižymi tokiomis nuostabiomis šventėmis kaip gimtadienis (mat pastarasis gali būti tuo pačiu ir kiek traumuojantis, aha) ar vestuvių metinės; dargi žydi nuostabiausiai kvepiančios gėlės, kaip kad bijūnai ar jazminai; naktys pačios trumpiausios; o maisto fronte atsiranda tokių sezoninių gėrių kaip braškės, trešnės ar šio įrašo žvaigždė – rabarbarai.

Kol pati sodininkyste neužsiimu, tiesą sakant, nei jų labai daug vartoju, nei vartojimo būdų įvairovės žinau. Dažniausiai einu lengviausiu keliu ir sukišu juos į keksiukus – nepatingėjus jų viršaus pabarstyti traškiu riešutų, cukraus ir cinamono mišiniu, reikia mažiausiai penkių keksiukų, norint iki galo atsimėgauti to saldaus traškaus viršaus ir rūgščių rabarbarų kontrastu.

Bet šįmet vasara ištiko taip anksti ir tokia karšta, kad vis mažiau norisi kažką saldaus suvalgyti ir vis labiau – kažko gaivaus pagurkšnoti. Tad štai, pristatau kokteilių rubriką su pirmu gaiviai saldžiarūgščiu vasaros įrašu – rabarbarų margarita ar tiesiog

 

Rabarbarita

Taigi, imam rabarbarus: supjaustytų jų turėtų gautis 4 puodeliai (negrūdant, o tiesiog), o toks kiekis gaunamas iš kokių 4-5 stiebų. Verčiam juos į puodą, ant viršaus cukrų ir verdantį vandenį (na, arba neverdantį, tik užvirinti vis tiek teks), gerai išmaišom, užvirinam, mažinam ugnį iki minimumo – kitaip stipriai grasinsis bėgti – ir paverdam 10 -15 minučių. Po to per sietelį ar marlę nupilam skystį į kitą indą; rabarbarų gabalėlius sietelyje gerai ištrinam ir išsunkiam iš jų visas likusias sultis; išspaudas aš išmetu, nors teoriškai jos gal kokiam kepiniui ir tiktų.

Jei naudojote, kaip aš, pusę puodelio cukraus ir puodelį vandens, dabar skysčio jums turėjo gautis apie du puodelius. Jei taip ir įvyko, pilam į jį 3/4 puodelio tekilos (jei diena karšta, užteks ir pusės; kokteiliai šiaip išeina stiproki) ir viską pilam į blenderį. Jei rabarbarų sirupo išėjo mažiau, aišku, pasikoreguojam tekilos kiekį atitinkamai irgi į mažesnę pusę.

Mišinį pilam į kokteilių maišytuvą ir pridedam lygiai tiek pat tūrio ledo. Viską gerai išplakam, kol nebelieka ledo gabalėlių, pilstom į taures. Kokteiliai išeina saldoki, tad jei norisi, į juos labai tinka keli lašai žaliųjų citrinų sulčių.

———————————

Naudota (4-iems žmonėms):

4 puodeliai rabarbarų, supjaustytų 1-2cm storio griežinėliais

0,5 puodelio cukraus

1 puodelis vandens

0,75 puodelio tekilos

daaaaug ledukų

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje coctail hour, pavakarojimams ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s