Žuvis druskoje

Šįkart tiesiai prie reikalo, nėr čia ko. Juolab, kad ir reikalas šįkart ne mano gamintas – bet galiu užtikrinti, sąžiningai ir stropiai dirbau tiek fiksuodama procesą, tiek degustuodama proceso rezultatus.

IMG_3609-001

 

Žuvis, kepta druskoje

Metodas buvo girdėtas jau seniai, tik vis buvo nedrąsu išbandyti – vis tik užversti žuveliokę pora kilogramų druskos ir tikėtis, kad ji nepersisūdys ir visaip kitaip gerai gausis atrodė per gerai, kad būtų tiesa. Teisybės dėlei, pirmas dublis su plekšnėmis ir nepavyko – ar plekšnių odelė per plona, ar druska buvo per šlapia, nelabai aišku, bet faktas, kad odelė sudrisko, druskos papuolė tiesiai ant žuvies mėsos, ir mėgautis nebelabai buvo kuo. Užtat tvirtesnė žuvis, tokia kaip vilkešeris, tinka tam reikalui puikiai; neabejoju, kad lygiai taip pat gerai sueitų ir dorada ar upėtakis (ir tikiuosi, kad bus progų išbandyti). Taigi, jei jau prikaupėt drąsos ir jūs, važiuojam.

Dviems dilbio dydžio vilkešeriams reikia dviejų kilogramų druskos. Druską suberti į didesnį dubenį ir užpilti ~100ml vandens. Išmaišyti. Turėtų gautis čežanti, biri masė.

Žuvį įtrinti prieskoniais (šiek tiek pasūdyti iš vidaus) ir pašlakstyti citrinos sultimis.

Įkaitinti orkaitę iki 180ºC. Ant skardos paskleisti apie 3-4 saujas druskos ir išploti ~5mm stolio blyną: bus pagrindas žuviai. Dedant žuvį ant pagrindo, reikėtų palikti tarp jų dviejų pirštų pločio tarpą. Tada tvarkingai apkloti likusia druska, sąžiningai aptapšnojant, kad neliktų nė vieno laisvo tarpo. Turi pasislėpti visa žuvis.

Šaunam į orkaitę 30-35min.

Traukiam. Atsargiai daužom druskos kiautą ir po truputį lukštenam žuvis lauk. Mėsytė gaunasi tikrai švelni ir sultinga, o druskos pasiima tikrai ne per daug, liek tik mėgautis.

IMG_3604-001

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje jūra ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s