Sausainių apokalipsė*

Mėgstat sausainius? O jeigu su lengvai citrusiniu Earl grey arbatos prieskoniu? O dar jeigu gryno darbo su jais kokios 15 minučių? Jeigu bent į du iš trijų atsakėt taip, skaitykit toliau, skubu pasakot, kaip su jais viskas greitai, gerai ir teisingai vyksta.

Earl grey arbatos sausainiai

Sudėtingumo čia beveik tiek pat mažai, kiek gaminant kokius nors keksiukus. Tiesa, su sąlyga, kad teks pasitelkti bent kokį primityvų virtuvės kombainą arba rasti kitą būdą Earl grey lapeliams susmulkinti, nes skirtingai nuo daugumos man matytų receptų, čia naudojamas ne arbatos nuoviras, o pačios arbatžolės. O jas reikia sumaišyti su miltais, druska ir kepimo milteliais ir greit kelis kartus prasukti kombaine su peiliukais, kol pamatysit, kad lapeliai pasmulkėjo ir daugmaž tolygiai pasiskirstė miltuose.

Pilam juos iš kombaino lauk į dubenį, keičiam kombaino peiliukus į priedą tešlai maišyti, dedam kambario temperatūros sviestą ir cukrų, ir gerai maišom iki purios masės. Pilam vanilės ekstraktą, mušam kiaušinį ir dar kartą gerai supurenam. Tuomet beriam miltų mišinį ir užminkom tešlą, išėmę formuojam iš jos rutulį, dengiam plėvele, dedam valandai į šaldytuvą.

Po valandos įsikaitinam orkaitę iki 200 laipsnių, traukiam tešlą iš šaldytuvo, barstom miltais, kočiojam iki 3-4mm storio, pjaustom pageidaujama forma, dedam ant kepimo popierium ištiestos skardos ir kepam 10-12 minučių, kol sausainiai pagelsta.

Tiesa, arbatos skonis labiau išryškėja kitą dieną, jei tik pavyksta sausainius tiek išlaikyti nesuvalgytus.

*terminas “apokalipsė” niekaip nesusijęs su sausainių skoninėmis ar kitokiomis savybėmis irba galiomis jus kaip nors paveikti. Čia tiesiog mano formelės tokios.

————————

Naudota:

– 1,5 puodelio miltų + pabarstymui kočiojant

– 0,5 šaukštelio druskos

– 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

– 1 šaukštas geros Earl grey arbatos

– 85g sviesto

– 0,5 puodelio cukraus

– 0,5 šaukštelio kokybiško vanilės ekstrakto

– 1 kiaušinis

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo saldžiau, tuo geriau, labai greitas maistas, pavakarojimams ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s