Citrininės marinuotos alyvuogės

Nauji lapai, naujos spalvos, naujas marinuotų alyvuogių receptas. Esminis skirtumas – aliejus kaitinamas su prieskoniais, tad marinuoti užtenka kur kas trumpiau. O ir žolelių čia nebėriau, tik citrinos, tad alyvuogių skonis jautėsi labiau, kartu su švelniu pikantišku karstelėjimu nuo citrinos. Jei tas karstelėjimas baugintų, vietoje citrinos skiltelių siūlyčiau tik patarkuoti geltonosios žievelės dalies.

IMG_0900-002

 

Citrininės marinuotos alyvuogės

Alyvuogių skystį nupilam ir pasimatuojam, kiek reikės aliejaus: sudedam alyvuoges į indelį, kuriame paliksime jas marinuotis ir užpilame aliejumi, kad apsemtų. Tuomet nupilam aliejų į gilesnę keptuvę ar puodą storomis sienelėmis ir pastatom įkaisti, o alyvuoges tuo tarpu sumaišom su į ketvirčius pasmulkintais citrinos griežinėliais.

Į įkaitusį aliejų beriam patraiškytas kalendros sėklas (tą reiktų daryti prieskonių grūstuvėje, o tokios neturint – šaukštu dubenėlyje), čili pipirus, į dvi-tris dalis išilgai perpjautas nuluptas česnako skilteles ir lauro lapus. Karštį sumažinam iki minimumo ir kaitinam apie dvidešimt minučių, pažiūrint, kad česnakas nesudegtų – jei paruduoja,  nukeliam anksčiau. Nukaistą aliejų paliekam valandą pastovėti, kol pravės, o po to užpilam ant alyvuogių ir paliekam pastovėti bent kelias valandas o geriau – iki kitos dienos.

——————–

Naudota:

– 300g skardinė alyvuogių

– ketvirtis puodelio alyvų aliejaus

– pusė citrinos

– trys nedidelės česnako skiltelės

– šaukštas nemaltų kalendros sėklų

– pusė arbatinio šaukštelio čili dribsnių (flakes)

– trys lauro lapai

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo aštriau, tuo geriau, pavakarojimams ir priskirtas tokioms žymoms: , , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s