Kaip į virtuvę ateina ruduo

Pas mane jis ateina tirštų, sočių sriubų pavidalu. Pažadais sau, kad nors maistas bus jaukus ir šiltas, jame bus daug daržovių ir baltymų. Kvapniais pipirais.

Šįmet viskas prasidėjo nuo pirmos rudeniškai ryškios trintų lęšių sriubos.

IMG_4928

 

Trinta raudonųjų lęšių sriuba

Variantai, nuo ko pradėti gaminti šią sriubą, yra kokie trys, priklausomai nuo pageidaujamo sriubos dietiškumo lygio. Pirmas – sveikiausias – nenaudojant keptuvės, į užvirintą vandenį puode suberti supjaustytus svogūną, česnaką, morką ir lęšius, ir virti, kol suminkštės. Antras – keptuvėje įkaitinti pusę šaukšto aliejaus, jame apkepinti supjaustytus svogūną, česnaką ir morką, po to suberti lęšius, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Trečias – mažiausiai sveikas, bet neabejotinai skaniausias – smulkiai supjaustytą šoninę gerai apskrudinti ir išgriebti ant popierinio rankšluosčio. Į likusius keptuvėje riebalus sumesti supjaustytus svogūną, česnaką ir morką, na, o po to – turbūt atspėjote – suberti lęšius, užpilti vandeniui ir virti – aha, kol viskas suminkštės. Toliau gaminant bet kuriuo iš trijų variantų įmaišyti šaukštą pipirų pastos, pomidorų tyrę, pasūdyti, papipirinti, įberti kalendros ir pavirti dar apie penkias minutes. Išvirusią sriubą pertrinti blenderiu; tiekiant užpilti grietinės ar grietinėlės ir, jei gaminta trečiuoju būdu – skrudintos šoninės gabalėlių. Taip pat labai tinka šviežios kalendros lapeliai.

————–

Naudota:

– vienas vidutinis svogūnas

– dvi mažos skiltelės česnako

– 300g raudonų lešių

– pusė šaukšto aliejaus arba 4-5 ploni griežinėliai šoninės

– pusė litro pomidorų tyrės

– šaukštas aitrių pipirų pastos

– prieskoniai: druska, juodieji pipirai, malta kalendra

– patiekiant – grietinė ar grietinėlė, šviežia kalendra (nebūtinai)

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo aštriau, tuo geriau, savaitgalio sriuba ir priskirtas tokioms žymoms: , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s