Zuikis siauraakis

Pavadinimas toks darbinis😀 Na bet kad iš tikrųjų – prisimarinavom agurkėlių , užsinorėjom prie jų ko nors išsikept. O čia dar ėmė ir bakstelėjosi savaitės senumo prisiminimai, kaip kiniškus koldūnus lipdėm. Pilnus puikaus, imbieriškai-morkiškai-egzotiško įdaro. Tik lipdyt tingėjosi, tešlos neturėjosi, o ir šiaip – kaip jau sakiau – keptos mėsos norėjosi. Ir išėjo toks – azijietiško aromato zuikis. Kvapnus, minkštas. Intriguojantis🙂

maistas

 

Netikras zuikis su imbieru ir morkomis

Kokius keturis žmones jau taip sočiai pavalgydinsiančiam gabalui sunaudota:

– netoli 600g kiaulienos kumpio faršo

– apie 3cm imbiero šaknies (ateity imčiau kiek mažiau, porą cm daugiausia. Ar šaukštą malto)

– 2 skiltelės česnako

– 2 v.š. tailandietiško kario. Jei jis su druska – papildomai nebereikia, kitu atveju įberkite ir jos kokį arbatinį šaukštelį

– 2 v.š. sojos padažo

– 1 v.š. krakmolo

– 1 v.š. sezamų aliejaus

– 2 kiaušiniai

– 2 nedidelės morkos

– vienas svogūnas. Esant galimybei, keisčiau į 2-3 svogūno laiškus

– 2 v.š. maltų džiūvėsėlių

– sauja anakardžių (sauja moteriško dydžio, bet galima ir didesnę)

Morkas ir imbierą nulupam ir sutarkuojam, svogūną ar jo laiškus smulkiai supjaustom, viską beriam į dubenį, sudedam mėsą, visus išvardintus prieskonius ir priedus, įmušam porą kiaušinių ir kruopščiai permaišom. Zuikis nuo morkų gali atrodyti kiek nevienalytis, bet jei tik apytiksliai laiko formą – viskas gerai. Suformuojam kepsnį skardoje, šaunam į 200 laipsnių orkaitę ir paliekam ramiai paskrusti 40-45 minutėms. Gardu ir šaltas, su žaliomis salotomis, pagardintomis soja, actu ir sezamo aliejumi.

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje link Azijos ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s