Nebus per daug

Aha, va jau antras širdelių formos patiekalas iš eilės. Trečias bloge. Bet tai kad praverčia kartais, ne?

Šitie tai tokie truputį darbo reikalaujantys – bet tikrai ne tiek, kiek iš galutinio rezultato atrodo. O už skonį tikrai gausit pliusų. 

Sluoksniuotos tešlos užkandžiai su sūrio užtepu, vištiena ir pavasarinėmis daržovėmis

Etapai čia yra keli. Pradėti reiktų nuo tešlos, katrą šiaip jau reikia pirkti gatavą, lengvai atšildyti ir išspausti iš jos širdeles. Nors dėl pastarosios formos nesu visai tikra, manau, ir elementarūs kvadratėliai sueitų. Nebent kaip nors subtiliai įpinsit į pokalbį, kad va, čia širdelės dar tokios… ir taip toliau🙂

Taigi, o tas tešlos formas pašaunam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepam taip iki pageltonavimo, apie 10 minučių ar panašiai.

Tuo tarpu ant viryklės įsikaitinam keptuvę su šlakeliu aliejaus ir joje pakepinam smulkiai (pusės kąsnio) dydžio gabalėliais supjaustytą vištieną su mėgstamais prieskoniais – persistengti neverta, be pipirų ir druskos užtenka dar kokios paprikos, ir tiek.

O dar tuo pačiu tarpu, kol skrunda kartais pamaišoma vištiena, dubenėlyje reikia sumaišyti tepamą varškės sūrelį, šakute sumaigytą fetą, smulkiai sukapotus svogūnų laiškus ir džiovintus pomidorus ir  pagal skonį tą gėrį papipirinti. Druskos greičiausiai nereiks, dėl fetos.

Pageltusius kepinukus išimam ant lėkštės ar stalo, vištieną ant popierinio rankšluosčio ir viską paliekam atvėsti. Tuo tarpu galima pasipjaustyti agurko: griežinėliais ir kievieną jų dar per pusę.

Konstravimas vyksta taip: atvėsęs kepinukas aptepamas sūrio mišiniu, ant jo tupdomas gabalėlis ar du vištienos, o šalia – dvi griežinėlio pusės agurko. Ir taip keliasdešimt kartų🙂 O po to gardžiuojamasi.

Idėjos šaltinyje vietoje agurko rekomenduojamas šparagas, bet tokiu atveju kiek švelninčiau įdarą: mažiau svogūnų laiškų, pasibandyčiau ir dėl pomidorų.

—————————-

Naudota:

350g šaldytos tešlos

indelis “Rama creme bonjour”

apie 100g fetos

5-6 svogūno laiškai

6-7 džiovinti pomidorai (išgriebti iš aliejaus ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu)

pusė vištienos krūtinėlės filė

vienas vidutinis agurkas

Šaltinis: The Picky Palate

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje pavakarojimams, žaidimai ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s