Šokoladinės Velykos

Kažkaip dar vis neatsiranda noro per Velykas dažyti kiaušinius. Užtenka ir to kąsnio, kurį nuo šventinto tenka pasidalinti visiems pas mamą susirinkusiems  velykinių pusryčių.

Tuo tarpu lieka laiko kurti savas tradicijas ir visaip hedonistiškai lepintis. Neabejotinai idėja pakankamai prašmatni, o tuo pačiu ne pernelyg sudėtinga įgyvendinama, kad tiktų puikiems šventiniams pusryčiams, nesvarbu kokia proga. Ar net ne pusryčiams – jei paliksite blynelius šiltai pridengtus, puikiai sueis ir už vakarienės desertą.

Šokoladiniai blyneliai su plakta grietinėle, šviežiomis braškėmis ir šokolado padažu

Blyneliams skirti miltai, kakava, druska ir cukrus persijojami ir sumaišomi dubenyje, padaroma duobutė ir įmaišomi suplakti kiaušiniai, tirpintas sviestas, pienas bei vanilės ekstraktas. Tešla išmaišoma iki vientisos, o originaliame šaltinyje patariama palikti ją pastovėti bent 30min., ko mes nepadarėme, bet tarsi ir nieko blogo dėl to nenutiko🙂

Įkaitinus lietiniams skirtą keptuvę, joje prieš kiekvieną blynelį reikia pakaitinti  lašą aliejaus ar ištirpinti gabalėlį sviesto, pilti samtį tešlos, pasukioti keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų per visą jos paviršių ir kepti apie minutę – pusantros. Lietinis turi lengvai atšokti nuo keptuvės, verčiam, pakepam dar minutę ir dedam į lėkštę ir pridengiam rankšluosčiu, kol bus pagaminti likę.

Padažui dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ant vidutinės ugnies išlydomas konditerinis šokoladas, nukėlus į jį įmaišomas prieš tai ištirpintas medus ir sviestas bei nuolat maišant po šaukštą supilamas pienas.

Konstravimas: dedame blynelį į lėkštę, uždedame ar užpurškiame plaktos grietinėlės, apdėliojame šviežiomis braškėmis, perlenkiame ir apšlakstome padažu.

Variacijos: galima papildomai berti migdolų; vietoje braškių turėtų tikti kiti panašūs gaivūs vaisiai – mangai, galbūt kiviai. Originale vaisiai nenaudojami, bet papildomai barstoma cukruotomis apelsinų žievelėmis; apelsininiu sirupu ar likeriu apšlakstyti greičiausiai taip pat labai tiktų.

Šaltinis: G.Ramsay “World kitchen”

————————-

Naudota:

blyneliams:

100g miltų

25g kakavos

žiupsnis druskos

šaukštas cukraus (geriau pudros)

2 išplakti kiaušiniai

šaukštas sviesto+ papildomai sviesto ar aliejaus kepimui

300ml pieno

vanilės ekstrakto

šokolado padažui:

100g tamsaus šokolado (tinka konditerinis)

šaukštas medaus

šaukštas sviesto

70ml pieno

kita:

plaktos grietinėlės

250g šviežių braškių

 

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo saldžiau, tuo geriau, pusryčiai pusryčiai ir priskirtas tokioms žymoms: , , , , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s