Žieminės salotos

Prieš savaitę-kitą niurzgėjau draugams bei pažįstamiems, kad po švenčių esu pasiryžus nors kiek pasikoreguoti mitybos įpročius ir, kadangi prie minusinių temperatūrų lapais pramisti neturiu iliuzijų, prisigūglinau visokių sotesnių salotų. Tiesa, anglakalbiškų internetų nuomone, salotos yra ir voveraitės su šonine bei keptais kiaušiniais, pabarstytos keliais žalesniais lapeliais, ar kepta lašiša su duona – su sąlyga, jog tai pasmulkinta gabalėliais, gražiai sumaišyta ir kuo nors apšlakstyta. Aš savęs dar tiek neapgaudinėju, bet jau pirmasis iš išieškotų ir išbandytų receptų ėmė ir pateisino tiek sotumo, tiek skanumo lūkesčius.

Pupelių, tuno ir salierų salotos

Pupeles šįsyk pasiėmiau dar nebandytas iš tų visų konservuotųjų – sviestines (butter beans). Pupelės kaip pupelės, šviesios, kiek stambesnės už įprastesnes baltas ar raudonas, bet ir kiek švelnesnio skonio. Jas nukošiau, nuploviau vandeniu, nuvarvinau ir į dubenį. Ten pat – plonais pusmėnuliniais griežinėliais supjaustyti pora traškių saliero stiebų; nuvarvintas tunas iš skardinės (salotoms paprastai naudoju tuną savame skystyje, aliejuje man kiek rieboka, bet neabejoju, kad rezultatas nuo to stipriai nepablogėtų, salotų užpilas vis vien aliejinis) ir sauja smulkintų žalumynų – svogūnų laiškų ir petražolių. Petražoles dėjau tik todėl, kad turėjau atliekamų – iš principo jos kažin ko neprideda, tik papildo salierų skonį.

Užpilui viską susimaišiau proporcijomis 3 šaukštai alyvuogių aliejaus: 1 šaukštas baltojo vyno acto: 1 šaukštas garstyčių:1 žiupsnis juodųjų pipirų. Užpylus viską vėlgi reikia išmaišyti, pasiimti šviežios ar bent šviežiai skrudintos duonos ir taip nesugaišus nei dešimties minučių galima vakarieniauti.

——————

Naudota (išeina apie 3-4 porcijas):

– skardinė (~400g) konservuotų sviestinių pupelių

– skardinė (185g) konservuoto tuno

– pora saliero stiebų

– 5-6 svogūno laiškai

– 3-4 petražolių šakelės

Užpilui:

– 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

– 1 šaukštas baltojo vyno acto (galima keisti citrinos sultimis)

– 1 šaukštas garstyčių

– žiupsnis juodųjų pipirų.

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje žalia žolė ir priskirtas tokioms žymoms: , , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s