Klastingi kepsniukai

Kodėl klastingi?🙂 Išvaizda juk neatrodo kažkuo ypatingi, tiesa? O iš tiesų tai labai puikūs, nors visai paprastai pagaminami žuvies filė kepsniukai su krevetėmis ir šviežiais žalumynais, o jei dar su tartare padažu – visiškas gėris.

Žuvies ir krevečių kepsneliai

Taigi, imam kelias baltos žuvies filė – ėmiau visiškai neprabangią rudagalvę menkę, bet neabejotinai ją galima keisti ir kuria kita. Imam krevečių. Šviežių petražolių ir svogūnų laiškų. Dar reikės kiaušinio baltymo, miltų, majonezo, garstyčių, vusterio padažo, druskos ir pipirų. Toliau pasirinkimas dvejopas: jei namie gyvena virtuvinis kombainas,  viską dedame į jį ir pulsiniu režimu sumaišome visus ingredientus – bet ne iki vientisos masės, o žuvis ir krevetės vis dar turėtų likti stambiai kapotos. Kitu atveju peiliu sukapojame tą pačią žuvį, krevetes ir žalumynus, o likusius ingredientus įmaišome į masę po to. Ir kepame kaip storokus blynelius gerai įkaitintame aliejuje po dvi-tris minutes ant kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, o žuvis viduje visiškai iškeps.

Valgyti galima tiesiog su majonezu ar mėgstamu pirktiniu padažu, aš dar pasidariau šio:

Tartare padažas:

sukapojame smulkiai peiliu kelis marinuotus agurkėlius (kornišonus), išspaudžiame vienos citrinos sultis ir sumaišome su majonezu. Klasikinė padažo versija dar reikalauja kaparėlių, tik aš jų pakęst negaliu, tad nedėjau, nors vėliau ragaudama jau su kepsneliais pamaniau, kad gal būtų ir tikę🙂

——————–

Kepsneliams reikėjo (dviems alkaniems valgytojams arba keturiems santūriems)

– apie 300g šaldytos rudagalvės menkės filė

– apie 100g šaldytų krevečių

– vieno svogūno laiško (ne vieno stiebelio, bet vieno svogūnėlio su keliais laiškais)

– poros šakelių petražolių

– vieno kiaušinio baltymo

– vieno šaukšto majonezo

– penkių šaukštų miltų

– vieno šaukštelio garstyčių

– vusterio (Worchester) padažo

– druskos, pipirų

Padažui:

– šeši kornišonai

– vienos citrinos sultys

– penki šaukštai majonezo

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje jūra ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s