Los colores

Šįkart receptui iliustruoti turiu vos porą baisios telefoninės kokybės kadrų. Nepavyko kitaip – aromatų ir skonių spalvos apkerėjo tiek, kad nuostabu, kaip išvis prisiminiau įamžinti šitą gėrį. Saldūs žirneliai ir krevetės, aromatinga aštuonkojo mėsa ir čiliukų aštrumas…  Tuo labiau, kad jo pagaminimas užtruko vos penkiolika minučių net ir visiškai tingų šeštadienio vakarą.


Makaronai su cukinija, žirneliais, krevetėmis ir aštuonkojais

Pavadinimas toks pats paprastas, kaip receptas🙂 O viskas prasidėjo nuo netyčia prigriebtos skardinės su aštuonkojo konservais. Skamba gal baisoka, bet skanu buvo taip,  kad ateičiai nusipirkau dar tris – kad būtų būtent tokiems atvejams🙂

Eilės tvarka, norint tvarkingai viską sustyguoti, būtų tokia:

Išsitraukiam iš šaldiklio porą saujų šaldytų žirnelių ir saują gerų stambių virtų krevečių. Nuotraukoje tigrinės; aišku, sueis ir smulkesnės. Juos statom atitirpti į mikrobangę, jei tokios nėra – užpilam verdančiu vandeniu porai minučių.

Įsikaitinam keptuvėje šlakelį alyvų aliejaus, kol jis kaista – pasipjaustom nedidelį svogūną kuo smulkiau ir dar susitraiškom česnaką. Kol aliejus pakankamai įkais, dar užtenka laiko nedidelei cukinijai nusilupti. Dabar jau metam į keptuvę česnakus ir svogūnus, o cukiniją greitai susipjaustom griežinėliais, pamaišom pakepusius svogūnus ir sumetam ten tuos griežinėlius.

Visą gėrį pagerinam prieskoniais – čiobreliais, bazilikais, citrininiais pipirais, druska ir – patikėkit, tas šiame patiekale labai tinka – čili pipirais; ir uždengę paliekam, nes cukinijai suminkštėti prireiks iki dešimties minučių. Žinoma, pamaišyti kartais reiks, bet šiaip per tą laiką galima ramiai išsivirti makaronus, nupilti vandenį ar išsitraukti iš mikrobangės žirnelius bei krevetes ir prasilupti aštuonkojų skardinę bei nupilti nuo jų aliejų.

Cukinijai suminkštėjus, metam ten likusias sudedamąsias dalis, išsitraukiam butelį sauso balto vyno, šliukštelim iš akies taip apie pusę taurės ir pamaišant pakaitinam, kol vynas nugaruos. Tuomet įmetam gabalėlį sviesto, jam ištirpus – šaukštą miltų, gerai išmaišom ir užpilam apie pusę puodelio pieno. Maišomas padažas greit sutirštėja, tad ugnį laikas gerai primažinti, paragauti, ko galbūt trūksta iš prieskonių ar druskos, o jei nieko – ir suvis išjungti. Viskas, kraunam makaronus į lėkštes, užpilam padažu,jei neprietaringi – pasibarstom sūriu ir mėėėėgaujamės🙂

—————————

Dviems alkanokiems valgytojams prireikė:

– 4 kupinų moteriškų saujų makaronų

– poros tokių pat saujų žirnelių

– vienos saujos virtų tigrinių krevečių

– 110g skardinės aštuonkojų aliejuje

– vieno mažo svogūno

– skiltelės česnako, poros šaktų alyvų aliejaus, gabalėlio sviesto, šaukšto miltų

– prieskonių: čiobreliai, bazilikai, citrininiai pipirai, čili pipirų dribsniai (chilli flakes), druska

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje link Viduržemio ir priskirtas tokioms žymoms: , , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s