Citrininiai aguoniniai keksiukiniai

Gerai gerai, kvailioju su pavadinimais ir tiek🙂

O jei rimčiau, prieš porą savaičių teko praleisti kelias dienas lovoje su neaiškiu virusu, apsiginklavus laiko patikrintais ginklais – citrinomis, imbierais ir tabletėmis. Tai, ko nespėjau suvartoti sirgdama, iki šiol bandau sukepti į keksiukus. Ne tabletes, žinoma🙂 O ir citrininių-imbierinių keksiukų recepto neįdėjau – nelabai jie man patiko; likusį imbierą geriau mėsytei sunaudosiu. Bet štai šio vakaro keksiukai visai pasiteisino ir verti netgi specialiai jiems perkamų citrinų.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Pradėti reikia nuo to, kad išimame sviestą iš šaldytuvo ir paliekame jį kokiai valandai. O jei pamiršome, tada pradedame nuo to, kad įjungiame orkaitę, paliekame ją įkaisti iki 200 laipsnių, o sviestą pašildome mikrobangėje – nedaug, tik kad taptų minkštas ir pasiduodantis išsukimui su cukrumi.

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, ir trynius įmaišome į sviesto-cukraus masę. Į tą pačią masę atmatuojame pusę keksiukams skirtų miltų, jogurtą arba kefyrą, aguonas, žiupsnelį druskos, vanilės ekstraktą, kepimo miltelius ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Stropiai viską permaišome, sudedame likusius miltus ir stangriai išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą padaliname po porą šaukštų į keksiukų formeles, pabarstome viršų cukrumi (tikrai verta, nes jis labai skaniai karamelizuojasi) ir kepame įkaitusioje orkaitėje apie 15 min., kol keksiukai gražiai apskrunda, o patikrinus mediniu pagaliuku, ant jo nelieka tešlos pėdsakų.

Šaltinis: food.com

——————

Sudėtis:

– 100g sviesto

– 150g cukraus(ar cukraus pudros)

– 2 kiaušiniai

– pusė puodelio kefyro ar natūralaus jogurto

– žiupsnelis druskos

– 2 šaukštai aguonų sėklų

– 2 šaukštai citrinų sulčių

– kupinas šaukštelis kepimo miltelių

– šaukštelis vanilės ekstrakto

– cukraus pabarstymui (rekomenduoju rudą, tačiau nebūtinai)

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo saldžiau, tuo geriau ir priskirtas tokioms žymoms: . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s