Figų sezonas

Kasmet laukiu spalio. Tų trumpų kelių savaičių, kai parduotuvėse pūpso maži violetiniai kamuoliukai saldžiu raudonu minkštimu, derantys ir su vytintu kumpiu ar fetos sūriu, ir su medaus padažu… Ir kasmet tespėju jų nusipirkti kokį vieną kartą, tad tenka rinktis, ką šįmet gaminsiu: užkandį prie vyno ar desertą. Su feta kepiau pernai, tad šių metų figų sezono patiekalas:

Keptos figos su rikotos sūriu ir medaus-cinamono padažu.

Gaminimas greitas ir paprastas – pradedame nuo to, kad įjungiame orkaitę ir paliekame ją įkaisti iki 200 laipsnių.

Figas plauname, pjauname per pusę ir sudedame į indą, kuriame kepsime.

Padažui indelyje sumaišome sviestą, medų,po žiupsnį druskos ir cinamono ir ištirpiname vandens vonelėje ar mikrobangėje. Užpilame ant figų.

Padažą reikia pasistengti užpilti taip, kad jis liktų ant figos ir gertųsi į minkštimą. Jei nepavyksta – figas apverčiame pjūvio puse į padažą.

Kepame įkaitintoje orkaitėje bent 10, o jei reikia, ir 15 minučių – figos turi suminkštėti.

Patiekiame su rikotos sūriu; jei figos tikrai saldžios ar medaus padažo liko nemažai – derės ir su natūraliu jogurtu.

———————-

Dviems porcijoms reikia:

– indelio rikotos s8rio

– 3-4 figų

– šaukštelio sviesto

– šaukšto medaus

– po žiupsnį druskos ir cinamono

Šaltinis: Food.com

Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo saldžiau, tuo geriau ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s