Aštrus lęšių troškinys

Hm, kažkas naujo. Atsiprašymas. Su pasiteisinimu.

Atsiprašymas, kad braškinio-mėtinio kokteilio publikavimas atidedamas, kol namuose kokia nors proga vėl atsiras šviežios mėtos.

Pasiteisinimas – kokteilį gaminau ne tik sau, ir jis buvo pernelyg greit ir džiugiai suvartotas. Nelabai net buvo minčių neštis fotoaparatą ir stabdyti procesą.

O kol kas – aštrus lęšių troškinys. Indiška virtuvė. Nes praeitą savaitę pradėjau vaikščioti į jogą. Nors vegetare tapti iliuzijų neturiu, bet nostalgija aštriems prieskoniams ir lęšiams apėmė bemat. Tad štai.

AŠTRUS LĘŠIŲ TROŠKINYS SU PAPRIKOMIS

Susirandame šaldytuve vieną didelę ar dvi mažas paprikas. Spalva ne taip svarbu, bet jei pasitaikys skirtingos, paskui bus gražiau. O kai troškiniai retai turi savybę dar ir gražiai atrodyti, gal visai gera mintis. Bet tikrai nelabai svarbi.

Dar susirandam svogūną, tokį vidutiniškai nedidelį, ir skiltelę česnako. Mano atveju, dvi, bet mano česnako pojūčio slenkstis per ilgą laiką pakilęs aukščiau vidutinio statistinio vartotojo.

Viską susipjaustom. Kol pjaustom, įsikaitinam keptuvėje šlakelį aliejaus ir supjaustytą gėrį verčiam ten – iš pradžių česnaką su svogūnais, o jiems vos pradėjus skrusti – ir paprikas. Kepinam ir maišom, maišom ir kepinam.

Laikas prieskoniams – bent šaukštui kvapnaus kario. Papildomai – cinamono. Pastarasis keistai išryškėjo, troškiniui pastovėjus per naktį, tad jei planuojat troškinio likučius vartoti ir vėliau, su cinamonu reikia kiek atsargiau.

Ir pipirų. Čili ir juodųjų. Arba tik čili. Tik prieš tai reikia paragauti, koks skonis nuo jau įdėto kario. Bet šiaip – juk kuo aštriau, tuo geriau.

Maišom ir kepinam.

Kol maišom ir kepinam, atsimatuojam porciją raudonųjų lęšių. Jie irgi keliauja į keptuvę.

Viską užpilam vandeniu. Geriau jau verdančiu. Ir retkarčiais pamaišant paliekam ant mažos ugnies kokioms 15-ai minučių. Na, kol lęšiai suminkštės, o raudonieji suminkštėja pakankamai greitai. Paragaujam ir patikrinam.

Jei lęšiai minkšti, keliam viską nuo ugnies. Įmaišom šaukštą grietinės ar natūralaus jogurto. O jei atrandam, kad jogurto galiojimo laikas seniai baigėsi, o grietinės namie būna kartą per pusmetį, galima įmaišyti kokio kito panašaus produkto – tarkim, tepamo varškės sūrelio. Vis geriau negu nieko.

Ir kraustom į lėkštę.

Ar sakiau, kad lęšiai turi daug visokių naudingų baltymų ir dėl to juos valgyti labai gerai? Ne? Tegu tai bus papildoma priežastis jų pasigaminti.

Skanaus.

———-

Naudotų produktų sąrašas:

– dvi nedidelės paprikos (žalia ir raudona)

– svogūnas

– dvi skiltelės česnako

– šaukštas aštrių kario prieskonių

– šaukštelis cinamono

– pusė puodelio raudonųjų lęšių

– po žiupsnelį juodųjų ir čili pipirų

Išeina dvi porcijos.


Šis įrašas paskelbtas kategorijoje kuo aštriau, tuo geriau, link Azijos ir priskirtas tokioms žymoms: , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s